open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Završnica suđenja za ubistvo mladića: Optuženi traži 20 dana da spremi svoje svjedočenje
Pred završnicu suđenja Daliboru Mandiću (37), optuženom za svirepo ubistvo Ariela Bogdanovića (28) u decembru prošle godine Banjoj Luci, sudsko vijeće je predložilo da se na narednom ročištu sasluša optuženi.
10.11.2023. u 13:27
get url
text

Predsjednik sudskog vijeća Okružnog suda Banja Luka Dragan Uletilović nastavak suđenja je zakazao za 24. novembar, ali je Mandić ocijenio da mu je to malo vremena da se pripremi za svjedočenje.

- On smatra da mu treba dvadesetak dana, zbog toga traži više vremena za pripremu za saslušanje - kazao je danas njegov branilac, advokat Zoran Bubić.

Sudsko vijeće ostalo je kod zakazanog datuma, za kada je pozvan i posljednji svjedok odbrane.

Danas je u sudnici svjedočio Žarko Slavnić koji je radio u zaštitarskoj firmi koja je osiguravala IT kompaniju u kojoj su zajedno radili Mandić i Bogdanović.

Kao i na prethodnom ročištu, Mandić je sam vodio odbranu i umjesto svog advokata direktno ispitivao svjedoka.

Ispitivao je svjedoka da li su se "prijatno i srdačno pozdravljali" kad se sretnu i bili u "bliskom odnosu", ali je Slavnić rekao da to nije tačno, te podvukao da su u firmi zajedno proveli svega oko mjesec dana, da se ni tada nisu svakodnevno viđali, kao i da pojedinačno ni sa jednim radnikom nije bio blizak, pa tako ni sa Mandićem.

- Da li biste moje ponašanje ocijenili kao asocijalno, čudno i da sam bio nekomunikativan? - upitao je Mandić svjedoka.

- Nisam kvalifikovan da odgovorim na to - istakao je Slavnić.

Ubistvo je počinjeno 2. decembra 2022. godine. Mandić je optužen da je oko 19.35 sati u ulici Bulevar srpske vojske u banjalučkom naselju Borik, pratio Bogdanovića u namjeri da ga ubije. Prema navodima iz optužnice, u blizini studentskog centra "Kampus" ubo ga je nožem, nakon čega je žrtva počela da bježi.

Stiže ga kod obližnje benzinske pumpe gdje je Bogdanović pao na asfaltnu podlogu, a dok je ležao ubo ga je još najmanje osam puta i pobjegao.

Motiv nije jasno preciziran.

Na jednom od prethodnih ročište neuropsihijatar Mirko Nikolić je izjavio da je optuženi imao izraženu ljubomoru prema Arielu Bogdanoviću i doživljavao ga kao "nerješivu prijetnju za svoj život", a da se ovo ubistvo može pripisati zločinu iz strasti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.