open-navfaktor-logo
search
Ronioci nastavljaju raditi
Za tijelom pomoćnog trenera "Sloge" još se traga, rijeku i obalu Une pretraživali i mještani Bosanske Otoke
Potraga za tijelom Adnana Fajića, pomoćnog trenera Nogometnog kluba "Sloga" iz Bosanske Otoke, nastavljena je i danas, ali bez rezultata.
16.11.2023. u 15:19
get url
text

VEZANI TEKST - Tragedija u Bosanskoj Otoci: U slijetanju vozila u Unu poginuli kapiten i pomoćni trener "Sloge"

U noći sa subote na nedjelju fudbaleri NK "Sloga" iz Bosanske Otoke, njih pet, doživjeli su tešku saobraćajnu nesreću kada je vozilo u kojem su bili sletjelo pored mosta u rijeku Unu. Trojica su se uspjela spasiti, ali su u vodi ostali kapiten Sloge Nedžad Mujagić Džoni i Adnan Fajić, pomoći trener i nekadašnji igrač Sloge. Iz rijeke je izvučeno vozilo u kojem se nalazilo tijelo poginulog kapitena Mujagića, a za Fajićem se još traga.

Danas su na potrazi bili angažirani i mještani Bosanske Otoke. 

- Današnja potraga za tijelom Adnana Fajića okončana bez rezultata. S obzirom da je bio radni dan, veliki broj građana (dobrovoljaca) odazvao se akciji u pretraživanju rijeke Une i obala Une. Pretraživalo se iz zraka (pomoću drona) iz vode (pomocu lađa). Dobrovoljci su bili podijeljeni u grupe i pretraživali su se obale Une. 

Nažalost, pretraga nije dala rezultata. Međutim, pretraživanje se nastavlja i dalje uz pomoć ronioca koji svaki dan pretražuju i daju maksimum napora da se pronađe tijelo našeg Ade - objavio je klub "Sloga". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.