open-navfaktor-logo
search
Presuda
Vojnik OS BiH uboden nožem u oko: Ukupno sedam godina zatvora za krvavu svadbu kod Banje Luke
Aleksandar Miletić (29) osuđen je danas u Okružnom sudu Banja Luka na četiri godine i šest mjeseci zatvora za pokušaj ubistva Siniše Blagojevića (32) na svadbi u mjestu Motike kod Banje Luke u julu 2021. godine.
13.06.2023. u 13:49
get url
text

Vijeće banjalučkog suda je, u istom predmetu, osudilo Strahinju Arambašića (29) na dvije i po godine zatvora za nanošenje teških tjelesnih povreda Blagojeviću.

Protiv trećeoptuženog Anđela Miletića (25), koji je također optužen za krivično djelo teška tjelesna povreda, postupak je razdvojen.

Prema ranijim tvrdnjama njegove odbrane, on je bio u Srbiji gdje se liječio u kliničkom centru zbog povrede noge, a sudu nije dostavio obavještenje o napuštanju zemlje niti promjeni adrese.

Prema navodima iz optužnice, sporni događaj se desio na svadbenom slavlju u jednom salonu u Motikama kod Banje Luke, kada je Miletić žrtvu ubo nožem u oko.

U optužnici se navodilo da je Aleksandar Miletić "bez povoda i razloga" verbalno napao Blagojevića, inače pripadnika Oružanih snaga BiH.

- Prijeteći mu je rekao: "Šta gledaš, kao da nikad nisi vidio žensko. Zaklat ću te" - stoji u optužnici, aludirajući na poglede usmjerene ka svojoj djevojci.

Dodaje se da je nakon toga naglo ustao od stola i držeći u ruci nož od escajga krenuo ka stolu za kojim je sjedio Blagojević, u čemu su ga spriječili drugi gosti. Miletić je zatim ponovo ustao i došao do Blagojevića i nožem ga ubo u desnu oko, svjestan da mu može prouzrokovati smrtonosne povrede.

Blagojević je zadobio prelom zida očne duplje "sa trajnom i znatnom posljedicom gubitka funkcije oka".

Dok je ležao povrijeđen, prišli su mu Anđelo Miletić i Strahinja Arambašić i zajedno sa Aleksandrom Miletićem zadali mu više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu.

- Nanijeli su mu teške povrede u vidu nagnječenja mozga sa krvarenjem u lobanjskom prostoru – zaključeno je u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.