open-navfaktor-logo
search
Obratio se javnosti
Vođa Hezbollaha upozorio Izrael, poručio da ubistvo Arourija neće proći nekažnjeno, u SAD-u zabrinuti
Vođa libanske militantne grupe Hezbollah Hassan Nasrallah obratio se javnosti, a u svom govoru je jučerašnje ubistvo zamjenika šefa Hamasa Saleha al-Arourija u Bejrutu opisao kao "opasno".
03.01.2024. u 22:03
get url
text

Poručio je da to ubistvo neće proći nekažnjeno.

Libanski mediji su objavili da je Arouri ubijen u napadu izraelske bespilotne letjelice na kancelariju u Bejrutu u utorak navečer.

Nasrallah je rekao da je Arourijevo ubistvo "bilo pokušaj Izraela da stvori sliku pobjede nakon što nije uspio da postigne svoje ciljeve u Gazi".

U govoru u Libanu Nasralah se obratio izraelskom ministru odbrane rekavši da "neće moći postići svoje ciljeve rata".

- Ne plašimo se rata. Oni koji misle da ratuju sa nama zažalit će zbog toga. Rat s nama će doći po veoma visokoj cijeni - poručio je.

Istakao je da i ako Izrael bude ratovao protiv Libana, "neće postojati ograničenja, pravila" za borbu protiv Hezbollaha, prenose svjetski mediji.

- Jučerašnji zločin neće proći nekažnjeno - poručio je na kraju svog govora.

Istovremeno, iz Američke vlade kažu da su zabrinuti zbog rizika da se sukob u Gazi proširi na širu regiju nakon ubistva Saleha al-Arourija.

Portparol State Departmenta Matthew Miller izjavio je da ne može dati procjenu o tome ko je izvršio ubistvo, dodajući da Washington nije unaprijed obaviješten o napadu.

Izrael nije ni potvrdio ni negirao umiješanost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.