open-navfaktor-logo
search
U mjestu Šerići
Višesatnu dramu kod Zenice okončali specijalci: Komšije napadao nožem, pa pucao na policiju
Četrdesetjednogodišnji K. N. iz Zenice uhapšen je jučer popodne nakon višesatne drame koju je uzrokovao u zeničkom mjestu Šerići.
28.12.2023. u 14:54
get url
text

Uhapsili su ga zenički specijalci, nakon što je najprije nožem prijetio komšijama, a potom pucao na policiju koja je izašla na mjesto događaja po prijavi komšija.

Kako je saopćio MUP ZDK, prijavu o ugrožavanju građanskog mira zaprimili su u 11.40 sati.

Po dolasku policijske patrole, osumnjičeni je nastavio s prijetnjama komšijama, ali i policajcima, a potom je oko 14.30 sati iz svoje kuće ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja prema službenim vozilima, oštetivši pritom policijsku "škodu".

Potom su na mjesto događaja stigli pripadnici Specijalne jedinice MUP-a ZDK, koji su zajedno sa policajcima Policijske uprave I u 16.25 sati osumnjičenog stavili pod kontrolu i uhapsili ga.

U prostorijama kuće gdje je osumnjičeni boravio pronađena je lovačka puška, dva pištolja i veća količina pištoljske i lovačke municije.

Oružje i municija su oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku, saopćili su iz zeničke policije.

Uhapšenom 41-godišnjaku na teret se stavljaju krivična djela izazivanje opće opasnosti, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i oštećenje tuđe stvari.

O svim okolnostima događaja, te preduzetim mjerama i radnjama, obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je zajedno sa ekipom Sektora kriminalističke policije izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajnim radnjama.

Nakon hapšenja, K. N. je sproveden u službene prostorije MUP-a ZDK na kriminalističku obradu, nakon čega će u toku dana biti predat u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.