open-navfaktor-logo
search
Ogromna šteta
Vatrogasci procjenjuju da će požar u banjalučkom Celexu gasiti i tokom noći
Požar koji je danas oko 16 sati zahvatio fabriku papira "Celeks" stavljen je pod kontrolu, a veliki broj pripadnika banjalučke Vatrogasno - spasilačke brigade kao i vatrogasnih vozila i dalje je na terenu.  
24.08.2023. u 21:37
get url
text

VEZANI TEKST - Veliki požar u banjalučkoj fabrici papira Celex

Na sajtu Grada Banja Luka objavljeno je da je komandant brigade Miroslav Malinić rekao da je požar odmah stavljen pod kontrolu, te da će veliki broj vatrogasaca i večeras biti na terenu.

- Bitno je naglasiti da smo požar odmah stavili pod kotrolu i spriječili dalje širenje na ostale objekte i preduzeća koja se nalaze u neposrednoj blizini. Potrebna je velika količina vode da se požar u potpunosti ugasi, jer je u pitanju velika količina papira koja se nalazi u samoj hali. Požar smo ograničili na tu halu, gasimo ga i velika je vjerovatnoća da ćemo požar gasiti i tokom noći - rekao je Malinić.

Vatra je oko 16 sati zahvatila dijelove skladišta, proizvodne hale, kao i i krovnu konstrukciju, te je pričinjena ogromna materijalna šteta. Gradska uprava Banje Luke objavila je da su svi zaposleni na vrijeme evakuisani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.