open-navfaktor-logo
search
Rusija
Ukrajina dronovima napala Moskvu i Moskovsku oblast
Rusko Ministarstvo odbrane saopćilo je da je Ukrajina dronovima izvela napad na Moskvu i Moskovsku oblast.
01.08.2023. u 11:30
get url
text

Iz Ministarstva je navedeno da su noću u Moskvi i Moskovskoj oblasti izvršeni napadi dronovima.

- Teroristički napad kijevskog režima na grad Moskvu i Moskovsku oblast dronovima u noći 1. augusta je spriječen - saopćeno je. 

Navedeno je da su oborene dvije ukrajinske bespilotne letjelice iznad okruga Odintsovo i Naro-Fominsk Moskovske oblasti. Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je da je nekoliko bespilotnih letjelica pogođeno sistemima protivzračne odbrane dok su letjeli za Moskvu.

FOTO: AA

- Jedna je doletjela do istog nebodera kao prošli put, oštećena je fasada. Razbijeno je staklo. Niko nije povrijeđen - objavio je Sobjanin.

Na društvenim mrežama može se vidjeti da je došlo do eksplozije uslijed pada bespilotne letjelice u regiji Moskva City, gdje se nalaze neboderi u Moskvi.

Ukrajina je 24. i 28. jula izvela napade na Moskvu bespilotnim letjelicama u kojima nije bilo žrtava niti povrijeđenih osoba. Ministarstvo odbrane Rusije je 30. jula objavilo da je Ukrajina pokušala da napadne Moskvu i Podmoskovlje dronovima. Jedan dron je pao na neboder u regiji Moskva City, nanijevši štetu na zgradi.​

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.