open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Uhapsili ga pijanog zbog nasilja u porodici pa mu u autu našli zolje, eksploziv, bombe...
Banjalučki policajci jučer su uhapsili banjalučanina inicijala Lj. K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici, saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka. 
19.07.2023. u 15:14
get url
text
Pronađeno oružje u Banjoj Luci
Pronađeno oružje u Banjoj Luci

Po hapšenju je podvrgnut alkotestiranju i utvrđeno je da ima 2,71 prfomila alkohola u organizmu.

- Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da Lj. K. posjeduje veću količinu naoružanja i municije. Postupajući po navedenim saznanjima policijski službenici su u Banjoj Luci, u ulici Branka Popovića, pronašli putnički automobil marke "opel vectra", vlasništvo Lj. K., izvršili uviđaj i tom prilikom u prtljažniku automobila pronašli i oduzeli sljedeće predmete:

dva ručna protivoklopna raketna bacača takozvane "zolje", tri protivavionska metka sa eksplozivnim zrnom, automatsku pušku, pet punih okvira za automatsku pušku i dva prazna okvira, automat takozvani "špagin" s pripadajućim dobošem, jedan pun okvir za automat, tri ručne bombe, šest električnih detonatorskih kapsula, jedno pakovanje plastičnog ekspoziva, takozvani "sapun", jednu tromblonsku minu i jednu vojnu torbu s većom količinom municije, čim su se stekli osnovi sumnje da je Lj. K. počinio i krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija - navedeno je u saopćenju policije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a Lj. K. će nakon kriminalističke obrade i kompletiranja i dokumentovanja predmeta, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predat u nadležnost ovom tužilaštvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.