open-navfaktor-logo
search
Požar
U Sloveniji izgorio autobus firme iz BiH, putnici otišli drugim autobusom u Njemačku
Na autoputu nedaleko od Novog Mesta u Sloveniji sinoć se zapalio autobus sa 55 putnika koji su putovali iz Bosne i Hercegovine u Njemačku. 
18.09.2023. u 09:56
get url
text

Uzrok požara je kvar na motoru. Povrijeđenih nije bilo jer su svi putnici na vrijeme napustili vozilo, piše slovenački 24ur.

Riječ je o autobusu firme Kantić iz Tešnja. Kako se navodi, po putnike je došao drugi autobus iz BiH i nastavili su put ka svojim destinacijama. 

Iz PU Novo mesto su za 24ur.com potvrdili su da je plamen zahvatio cijeli autobus zbog kvara na motoru nekoliko minuta poslije ponoći.

Požar su ugasili vatrogasci koji su asistirali vučnoj službi u uklanjanju uništenog autobusa. Kako je saopćila Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje, u 4.42 sata na odmorištu autoputa Starine u pravcu Novog Mesta isti autobus se ponovo zapalio nakon što ga je šlep služba odvezla sa mjesta događaja. I ovoga puta požar su ugasili vatrogasci iz Novog Mesta.

Ambasadu Bosne i Hercegovine u Sloveniji još niko nije kontaktirao u vezi s ovom nesrećom. Potvrdio je to Feni ambasador BiH u Sloveniji Dario Novalić.

- Iza ponoći desio se kvar na motoru autubusa bh. registracijskih oznaka na dolenjskoj autocesti, nedaleko od Novog Mesta. Ambasada BiH u Sloveniji do ovog trenutka nije primila niti jedan zahtjev za pomoć u bilo kojem obliku. Nema povrijeđenih odnosno nije bilo zdravstvenih problema kod putnika jer su svi na vrijeme izašli iz vozila – kazao je Novalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.