open-navfaktor-logo
search
Turska
U saobraćajnoj nesreći u Gaziantepu poginulo 16, a povrijeđeno 22 ljudi
Najmanje 16 osoba je poginulo, a 22 su povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u turskoj provinciji Gazintep.
20.08.2022. u 12:48
get url
text

Nesreća se dogodila na dijelu autoputa TAG u distriktu Nizip.

Prethodno se sa ceste survalo jedno vozilo i na mjesto nesreće stigla su vozila hitne pomoći i vatrogasne službe te vozilo za prijenos uživo novinske agencije IHA. Potom se u neposrednoj blizini prevrnuo i putnički autobus koji je klizio cestom i udario u tri parkirana vozila.

Na mjesto nesreće stigle su brojne ambulantne i policijske ekipe.

Mjesto nesreće posjetio je i guverner Gaziantepa Davut Gul, koji se obratio novinarima i uputio poruku sućuti porodicama stradalih i cijeloj naciji.

- Prema prvim informacijama, poginulo je najmanje 15 naših sugrađana, uključujući troje vatrogasaca, dvoje zdravstvenih i dvoje medijskih radnika. Povrijeđeni su prevezeni u bolnice - rekao je Gul.

Jedan od povrijeđenih u ovoj nesreći je i kamerman Bekir Ozdemir koji je novinarima kazao da se na mjestu nesreće našao slučajno kako bi pomogao unesrećinima u vozilu koje je sletjelo u provaliju pored ceste.

- Zvali smo hitnu službu i policiju. Iznosili povrijeđene na cestu. U jednom trenutku sam stajao ispred ambulantnog vozila i vidio autobus kako prevrnut klizi ka nama. Povikao sam svima da bježe i dalje se ne sjećam. Vjerovatno me je udarilo ambulantno vozilo nakon što je u njega udario autobus - rekao je Ozdemir.

U nesreći je povrijeđen i policajac Ibrahim Halil Sen, koji je došao da intervenira zbog prve, a onda i sam stradao u drugoj nesreći koju je izazvao putnički autobus.

Povrijeđeni Muhsin Celik je bio jedan od putnika u autobusu koji je izazvao nesreću i kaže kako nije gubio svijest i kako je samostalno uspio da se izvuče iz olupine autobusa.

- Autobus je izgubio kontrolu i prevrnuo se zbog tečnosti koju je na cesti ostavio automobil iz prve nesreće. Pomagao sam u izvlačenju ljudi iz autobusa. Potom su nas sve dovezli u bolnicu. Ja nisam teže povrijeđen - rekao je Celik.

Putnik Serhat Tanrikurt je također povrijeđen u nesreći i ne sjeća se ničeg nakon prevrtanja autobusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.