open-navfaktor-logo
search
Sravnjena sa zemljom
U izraelskom napadu na kuću na jugu Gaze 12 ubijenih, skoro svi djeca
U izraelskom udaru sravnjena je u četvrtak kuća u oblasti južne Gaze, koju je vojska proglasila sigurnom zonom dok su izraelske trupe vršile napad na obližnji grad Khan Younis. Zvaničnici palestinske bolnice saopćili su da je u eksploziji poginulo najmanje 12 osoba, od kojih su skoro svi djeca.
04.01.2024. u 20:59
get url
text
Napad na Khan Younis
Napad na Khan Younis

Izraelska ofanziva se fokusirala na Khan Younis, gdje je vojska u četvrtak saopćila da je otkrila tunele koje je koristio Hamas.

Izrael je obećao da će nastaviti svoju "kampanju" u Gazi dok Hamas ne bude uništen. Sada je očigledni izraelski napad u kome je ubijen najviši čelnik Hamasa u Bejrutu izazvao nova strahovsnja da bi se sukob mogao proširiti na druge dijelove regije, prenosi AP.

Mediji prenose da se napad dogodio u Mavasiju, malom ruralnom pojasu na južnoj obali Gaze, gdje je izraelska vojska rekla da bi Palestinci trebali pobjeći iz borbene zone.

U eksploziji su poginuli muškarac i žena, njihovo sedmoro djece i još troje djece starosti od 5 do 14 godina, navodi se u spisku mrtvih koji su stigli u bolnicu Naser u Khan Younisu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.