open-navfaktor-logo
search
Kantonalni sud Sarajevo
Tužilaštvo KS zatražilo pritvor: Bećirović je ugrozio i život djeteta; Odbrana: Priznao je ubistvo, žali što i sebe nije ubio
Tužilaštvo Kantona Sarajevo je na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu obrazložilo iz kojih razloga traži određivanje jednomjesečnog pritvora za Anela Bećirovića, osumnjičenog za ubistvo nevjenčane supruge Emire Maslan.   
16.11.2023. u 11:16
get url
text

VEZANI TEKST - Bećirović ispitan u Tužilaštvu, brigu o djetetu privremeno preuzeo Centar za socijalni rad KS

Tužiteljica Aida Turić je navela da se pritvor traži zbog opasnosti da bi osumnjičeni eventualnim puštanjem na slobodu mogao ponovo učiniti krivično djelo.

- Optuživan je ranije za porodično nasilje, djelo za koje je osumnjičen je počinio dok je imao zabranu prilaska žrtvi. Krivično djelo je počinio pištoljem, nakon izvršenja ponio ga sa sobom, odveo dijete i doveo ga u opasnost, prijetio je da će se ubiti. Samo određivanjem mjere pritvora može se isključiti ponavaljanje sličnog krivičnog djela - istakla je tužiteljica Turić.

Advokat Omar Mehemdbašić, branilac Bećirovića po službenoj dužnosti, govorio je u ime svog klijenata, naglasivši kako je osumnjičenik u teškom psihičkom stanju.

- Bećirović je u svom iskazu ranije kazao kako je beskrajno volio Emiru i dijete. Priznao je ovo krivično djelo, kaje se i žali samo što nije sebe uspio ubiti. Tvrdi da nije kriminogena osoba i da nije mogao živjeti bez porodice - rekao je Mehmedbašić.   

Odluku o zahtjevu Tužilaštva KS sutkinja Adisa Zahiragić donijet će naknadno.

Podsjetimo, Bećirović je u ponedjeljak u stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubio Maslan, nakon čega je pobjegao u stan u naselju Hrasno, gdje se zabarikadirao zajedno sa četverogodišnjim djetetom.

Policija ga je uspjela uhapsiti u večernjim satima, a nepovrijeđeno dijete je predato Centru za socijalni rad KS. Ministarstvo unutrašnjih poslova KS je u svom izvještaju koji je prezentiran javnosti u utorak saopćilo da Bećirović ima bogat policijski dosje.

U decembru 2022. godine Općinski sud Sarajevo izrekao je Bećiroviću zabranu približavanja žrtvi nasilja u porodici, Emiri Maslan, na udaljenosti od 500 metara.

{$galerijaFotografija}

IMG_20231116_103858.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.