open-navfaktor-logo
search
Otmica na Ilidži
Tužilaštvo KS zatražilo još dva mjeseca pritvora za Darija Delibašića
Kako nam je kazala glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, produženje pritvora zatraženo je zbog opasnosti da bi Delibašić boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela
17.06.2019. u 10:35
get url
text

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je produženje pritvora Dariju Delibašiću za još dva mjeseca.

Kako nam je kazala glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, produženje pritvora zatraženo je zbog opasnosti da bi Delibašić boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Kantonalni sud o Sarajevu odlučit će o ovom prijedlogu Tužilaštva nakon što Delibašiću istekne jednomjesečni pritvor 20. juna.

Podsjetimo, Delibašić se sumnjiči za umiješanost u otmicu državljanina BiH i Turske, koja se polovinom aprila dogodila na području Ilidže. 

Muškarac inicijala T.K. istražiteljima SIPA-e prijavio je da su ga otele njemu nepoznate osobe i držale preko noći zatočenog u nepoznatoj kući, gdje su ga tukli, maltretirali i opljačkali, te upućivali prijetnje njemu i njegovoj porodici. Navodno su od njega tražili da im pripremi milion maraka.

Kako je naveo u svom iskazu, sutradan ga je jedan od razbojnika izbacio iz vozila u naselju Otoka, nakon čega je otišao u SIPA-u i sve prijavio.

Nezvanično se moglo čuti da je Delibašić razbojnicima iznajmio vikendicu na području Ilidže, te da se sumnja da je imao ulogu posrednika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.