open-navfaktor-logo
search
Za dva mjeseca
Tužilaštvo KS predložilo produženje pritvora Arminu Berberoviću
Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu produženje pritvora Arminu Berberoviću, osumnjičenom za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, za još dva mjeseca, potvrđeno je za Faktor.
21.06.2023. u 16:28
get url
text

VEZANI TEKST - Pijan vozilom usmrtio mladu doktoricu: Armin Berberović predat u nadležnost Tužilaštva KS

- Produženje je predloženo zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti - kazala je za Faktor glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Berberović (27) je priveden nakon saobraćajne nesreće kada je automobilom kojeg je vozio na pješačkom prijelazu u naselju Marijin Dvor usmrtio mladu doktoricu Azru Spahić. Vozio je bez vozačke dozvole, odnosno nema položen vozački ispit, i imao je alkohola u krvi.

U nesreći u kojoj je na mjestu poginula ova mlada doktorica teško su povrijeđene i njene dvije prijateljice, godinu starija Alma S., također mlada doktorica, porijeklom iz Zenice, koja je zadobila po život opasne povrede, te 21- godišnja E. S. s Ilidže, koja je nakon zbrinjavanja u bolnici, puštena na kućno liječenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.