open-navfaktor-logo
search
Pritvoren Paljanin
Supruzi prijetio bombom, govorio da će je "silovati i snimiti kao u Gradačcu"
Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Sokocu, postupajući po prijedlogu Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, odredio je jednomjesečni pritvor C. B. sa Pala zbog nasilja u porodici i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih naprava.
22.09.2023. u 10:17
get url
text

On se tereti da je u ponedjeljak, u periodu između 18 i 22 sata, u porodičnom stanu u mjestu Podgrab na Palama, pijan maltretirao suprugu, nad kojom je primijenio nasilje i prijetio da će bombom napasti na njen život i tijelo.

- Drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio je spokojstvo i duševno zdravlje člana svoje porodice, na način što je svojoj supruzi C. B. govorio da će je ubiti, kao i da će ubiti i deset ljudi, a da je ona jedanaesta. Psovao joj je, prijetio i vrijeđao riječima: "Hoću da te j.... kučko, silovat ću te po treći put, raznijet ću te, nećeš sinove vidjeti", kao i: "Hoćeš li sad da te snimim kao što je bilo u Gradačcu?" - navodi se u činjeničnom opisu krivičnog djela za koje je osumnjičen.

Pored toga, na teret mu se stavlja da je u džepu svoje jakne, kao i u vozilu "golf 4 neovlašteno držao ručnu crnu bombu M-75 i ručnu zelenu bombu M-75", čije držanje je građanima zabranjeno Zakonom o oružju i municiji.

Tužilaštvo je zatražilo pritvor zbog bojazni da ukoliko se nađe na slobodi, osumnjičeni će ponoviti isto krivično djelo ili počiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.