open-navfaktor-logo
search
Nalog Suda BiH
Sumnja na organizovani kriminal: SIPA u Trebinju uhapsila pet osoba, pretresi u toku
Pripadnici SIPA-e danas u Trebinju provode akciju u kojoj je do sada uhapšeno pet osoba zbog sumnje da su počinili niz krivičnih djela. 
22.07.2022. u 19:58
get url
text

- Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas na području Trebinja, vrše pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, neovlašten promet opojnim drogama, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, pranje novca, te krivično djelo pripremanje krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelom ubistvo i krivično djelo falsifikovanje isprave.  Slobode je lišeno pet lica, koja su sprovedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog - saopćeno je iz SIPA-e. 

Akcija se provedi po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

- Uzimajući u obzir da su pretresi još uvijek u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno - navodi se u saopćenju SIPA-e.                  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.