open-navfaktor-logo
search
Uz mjere zabrane
Sud BiH donio rješenje: Ukinut pritvor Admiru Arnautoviću Šmrku
Sud Bosne i Hercegovine danas je donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine kojim je osumnjičenom Admiru Arnautoviću Šmrku ukinuta mjera pritvora i istovremeno određene mjere zabrane.
16.06.2023. u 16:03
get url
text

VEZANI TEKST - Tužiteljica: "Šef sarajevskog podzemlja" Arnautović za 20 godina zaradio 1.000 KM; Advokat: Nije mu nađen ni gram droge

Kako je i predložilo Tužilaštvo, Sud je Arnautoviću odredio sljedeće mjere zabrane: mjera zabrane napuštanja adrese boravišta, mjera zabrane putovanja i zabrana sastajanja s određenim osobama.

Arnautović se sumnjiči da je počinio krivična djela organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda. Istraga u ovom predmetu vodi od kraja septembra 2022. godine. 

- Istraga još nije okončana jer se za to nisu stekli zakonski uslovi. Radi se o složenoj istrazi više krivičnih dijela počinjenih u periodu od nekoliko godina, u kojoj se dio dokaza pribavlja od drugih država putem međunarodne pravne pomoći - naveli su ranije iz Tužilaštva.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.