open-navfaktor-logo
search
Slovačka
Stravičan sudar: Vatrogasci zatekli jeziv prizor, poginulo četvero djece
Pet osoba, među kojima je i četvero djece poginulo je u srijedu u sudaru dva kombija na putu blizu mjesta Liptovski Trnovec u Slovačkoj.
20.08.2020. u 18:48
get url
text

Do nesreće je došlo kada su se, iz još neutvrđenih razloga, sudarila dva kombija marke "Volkswagen" na regionalnom putu.

U kombiju sa slovačkim registarskim oznakama bilo je devetero putnika, među kojima petero djece, dok je u kombiju njemačkih registarskih oznaka bilo troje odraslih.

Nakon udarca, kombi u kom su bila djeca sletio je sa puta, a vatrogasci su po dolasku na mjesto nesreće zatekli jeziv prizor.

- Naši pripadnici su preduzeli sve mjere kako bi pomogli povrijeđenima i pružili im neophodnu pomoć. Nažalost iz kombija su izvukli četvero mališana kojima nije bilo spasa. Scene su bile stravične, naši vatrogasci su veoma potreseni - rekla je portparolka tamošnjeg vatrogasnog društva, prenio je Informer.

U nesreći je život izgubio i muškarac (43), dok su ostali zadobili lakše tjelesne povrede. Oni su hitno prevezeni u bolnicu, gdje ih je pregledao i psiholog jer su doživjeli veliku trumu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.