open-navfaktor-logo
search
Iz praktičnih razloga
Stjuardesa objasnila zašto osoblje intenzivno odmjerava putnike kada uđu u avion
Stjuardesa Kat Kamalani objasnila je zašto stjuardese pomno odmjeravaju svakog putnika prije nego što stignu do svojih mjesta u avionu.
27.08.2023. u 16:45
get url
text

Objavila je video u kojem je pojasnila kako postoji niz razloga zbog kojih stjuardese intenzivno posmatraju putnike kad se ukrcaju.

- Jeste li ikada ušli u avion i vidjeli stjuardese kako stoje na ulazu i pozdravljaju vas? Ili stjuardese koje hodaju gore-dolje po prolazu? Pa, sad ću vam reći šta zapravo radimo. Dakle, kada hodate po avionu i vidite naše sretno, nasmijano lice, mi vas zapravo promatramo od glave do pete i pokušavamo pronaći naše ABP-ove (eng. "able body person") - istakla je. 

Pojašnjava da je riječ je o ljudima "koji će im pomoći u hitnim slučajevima. Na primjer, vojnici, vatrogasci, medicinske sestre, ljekari". 

- Dakle, u hitnom slučaju, kao što je hitna medicinska pomoć, prisilno slijetanje ili kršenje sigurnosti, znamo ko je u našem avionu i ko nam može pomoći. Osim toga, tražimo stvari koje ne smiju biti u avionu, poput kutije pune tekućine, ali tražimo i znakove trgovine ljudima. To se često događa u industriji i sigurnost naših putnika naš je prioritet - dodala je. 

 

@katkamalani You would never guess the last part... #secretsrevealed #traveler #momsontiktok #flightcrew #travelhacks ♬ Sunny Day - Ted Fresco

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.