open-navfaktor-logo
search
Tragedija u Italiji
Srušio se avion tokom vježbe, zapaljene krhotine ubile petogodišnju curicu
Mlaznjak akrobatske eskadrile italijanskog ratnog zrakoplovstva srušio se tokom vježbe u blizini Torina u Italij u subotu, usmrtivši petogodišnje dijete i ostavivši njenog devetogodišnjeg brata s teškim opekotinama, kada je automobil u kojem su bili pogođen zapaljenim krhotinama.
17.09.2023. u 15:47
get url
text
Nesreća u Italiji
Nesreća u Italiji

Mlaznjak MB-339 eksplodirao je nekoliko trenutaka nakon polijetanja oko podneva po lokalnom vremenu, rekli su zvaničnici, prema italijanskoj vatrogasnoj brigadi, piše CNN.

Pilot, koji je preživio, katalputirao se nekoliko trenutaka prije nego što je mlaznjak udario u tlo, saopćila je vatrogasna brigada.

Trenutno se liječi od opekotina u bolnici Giovanni Bosco u Torinu, dodali su zvaničnici.

Akrobatski mlaznjaci Frecce Tricolori, dio italijanskog ratnog zrakoplovstva, vježbali su formaciju uoči proslave 100-godišnjice italijanskog ratnog zrakoplovstva koja je planirana za danas. Avioni su bili upravo poletjeli sa torinskog aerodroma Caselle kada je jedan od mlaznjaka počeo da gubi visinu, što se vidi na više video zapisa koji su podijeljeni na društvenim mrežama.

Nesreća se dogodila unutar perimetra aerodroma. Aerodrom je tvitovao da je privremeno zatvoren.

Italijanski mediji izvještavaju da su avioni pogodili u jato ptica neposredno nakon polijetanja, navodi Sky24 podružnica CNN-a.

Automobil u kojem su se nalazili petogodišnje dijete i njena porodica vozio se seoskim putem paralelno sa aerodromom, javljaju lokalni mediji.

Njen brat je preživio i sada se liječi od teških opekotina u dječjoj bolnici Regina Margherita u Torinu, potvrđeno je iz bolnice.

Njihovi roditelji su navodno također zadobili opekotine.

Italijansko ratno vazduhoplovstvo saopćilo je da je "zaprepašćeno" padom mlaznog aviona.

Italijanske vazduhoplovne snage nisu potvrdile tačan uzrok nesreće, ali su pretpostavile da je došlo do udara ptice tokom prvih faza poletanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.