open-navfaktor-logo
search
Kantonalni sud
Slučaj Dženan Memić: Završen ponovljeni postupak, presuda 13. januara
-Od početka tvrdimo, pošto Tužilaštvo KS hoće u procentima, milion posto Dženan je ubijen. Tužilaštvo nas tri i po godine muči po sudovima, sada će evo četiri godine- rekao je Muriz Memić novinarima
10.01.2020. u 15:29
get url
text

Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu danas je održano posljednje ročište u ponovljenom slučaju Dženan Memić. Izricanje presude najavljeno je za ponedjeljak 13. januara.  

-Od početka tvrdimo, pošto Tužilaštvo KS hoće u procentima, milion posto Dženan je ubijen. Tužilaštvo nas tri i po godine muči po sudovima, sada će evo četiri godine- rekao je Muriz Memić novinarima. 

On je dodao da Tužilaštvo KS skoro četiri godine "zastupa lažnu optužnicu koju ničim ne može dokazati", te da nemaju niti jedan dokaz da je bila saobraćajna nesreća. Kako navodi, ovu tezu potvrdio je i tim vještaka iz Banja Luke, koji je svoju ekspertizu predstavio pred Sudom u Sarajevu.

-Ovo je ismijavanje žrtve, ismijavanje mog djeteta. Četiri godine mučenja i bola, od kada je ubijeno moje dijete- rekao je Memić.

On je kazao da vjeruje da će se Tužilaštvo BiH pobrinuti da slučaj bude riješen.

-Zna se ko je ubica, pitao sam hiljade ljudi, svi su mi isto rekli, samo Tužilaštvo KS suprotno. Oni se drže lažne optužnice i to će im se obiti o glavu, kad-tad će morati odgovarati-rekao je otac stradalog mladića. 

Advokat Ifet Feraget kazao je nakon završetka suđenja da nijedan tužilac i policajac koji je radio na slučaju Memić ne može proći bez istrage. Istakao je da "možete  naći 100.000 vještaka koji će reći da se desila saobraćajna nesreća, ali nemate nijedan dokaz da se ona desila".

-Ne postoji sud na ovoj planeti da prihvati da se ovdje desila saobraćajna nesreća. Tužilaštvo je iznosilo pretpostavke koje su bazirane na tom njihovom krajnjem cilju da se poznati ubica Dženana Memića, reći ću ubice, zaštite. Mi to znamo od prvog dana- kazao je Feraget. 

I drugi advokat odbrane Rusmir Karkin kazao je da je gotovo siguran da će biti donesena oslobađajuća presuda. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.