open-navfaktor-logo
search
Nova investicija
Sarajevska kompanija kupila zemljište od 13.000 kvadrata: Veliki lanac trgovina stiže u Vitez?
Nakon što je prije nekoliko dana postala vlasnik većinskog paketa dionica Banje Kiseljak-Hotel Dalmacija, kompanija Robot nastavlja investiranje u srednjoj Bosni pa su kupili zemljište u Vitezu.
30.06.2023. u 08:49
get url
text

VEZANI TEKST - Za koliko novca je sarajevski Robot kupio hotel u koji želi uložiti 40 miliona KM

Vlasnici Robota Saima Hodžić i njen brat Selver Oruč Kiseljačani su čije preduzeće uspješno posluje trideset godina, a nedavno su postali vlasnici većinskog paketa dionica Banja Kiseljak-Hotel Dalmacija. U Lašvanskoj dolini imaju otvoren objekat u Novom Travniku, a očekuje se otvorenje i u Busovači.

Prema informacijama s kojima raspolaže viteski.ba, Robot je kupio zemljište i u Poslovnom centru u Vitezu površine oko 13.000 metara kvadratnih.

Novinari ovog portala pokušali su prošle sedmice kontaktirati ovu grupaciju kako bi saznali šta planiraju graditi u Vitezu no do objave ovoga teksta nisu dobili odgovore te ostaje nagađati kako će vjerovatno i u Vitezu nastaviti poslovanje na dosadašnjim principima.

Kompanija Robot je osnovana u Bosni i Hercegovini 1995. godine a osnovna djelatnost kompanije je veleprodaja i maloprodaja tehničkim robama, robom široke potrošnje i prehrambenim proizvodima, maloprodajni lanci – shopping centri, kao i obavljanje uslužnih djelatnosti, stoji na njihovoj internetskoj stranici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.