open-navfaktor-logo
search
Uhapšeni maloljetnici
Ruskinja pozvala Sarajliju na druženje u Mostar, on joj upao s ekipom u stan, savladali je i opljačkali
Sarajevska policija sinoć je, po zahtjevu krim-policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, uhapsila dvojicu maloljetnika zbog sumnje da su učestvovali u razbojništvu nad državljankom Rusije, a koje je prijavljeno polovinom januara.
30.01.2024. u 10:51
get url
text

Kako je potvrđeno iz MUP-a HNK, uhapšeni su K. L. (2006) i A. A. (2006).

Sumnja se da su njih dvojica, zajedno sa još tri osobe, od kojih je izvjesnog E. 22- godišnja I. G. iz Rusije upoznala putem društvenih mreža, upali u stan ove djevojke u Franjevačkoj ulici u Mostaru, te je, uz upotrebu fizičke snage, opljačkali.

Kako je tada saopćio MUP HNK, nakon što su stanari alarmirali policiju jer se iz haustora zgrade čula vika i galama, patrola policije zatekla je 22- godišnju Ruskinju, koja im je rekla da joj je na vrata pozvonio muškarac kojeg je upoznala na društvenim mrežama. Nakon što je otvorila vrata, u stan su upale još četiri osobe, koje su je savladale i oborile na tlo. U stanu su napravili premetačinu, te, prema prijavi, ukrali joj bankovne kartice, dva pasoša i novac, nakon čega su napustili stan i pobjegli u nepoznatom pravcu.

- U toku je kriminalistička obrada uhapšenih, a o svemu je upoznat i nadležni kantonalni tužilac - naveli su iz MUP-a HNK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.