open-navfaktor-logo
search
"Greške" u prijavi
Rusija zabranila kandidadaturu Duncove na predsjedničkim izborima
Bivšoj TV novinarki Jekaterini Duncovoj zabranjeno je da se kandiduje protiv predsjednika Vladimira Putina na izborima u martu iduće godine zbog "grešaka" u njenoj prijavi za registraciju kao kandidata, objavio je njen kanal za kampanju na Telegramu.
23.12.2023. u 13:51
get url
text

Taj potez uslijedio je samo tri dana nakon što se Duncova (40) prijavila izbornoj komisiji da bude registrovana kao kandidat. Planirala je da se kandiduje na platformi okončanja rata u Ukrajini i oslobađanja političkih zatvorenika.

Na snimku koji je objavio ruski informativni kanal prikazan je sastanak centralne izborne komisije na kome su njeni članovi jednoglasno izglasali da se ne dopustii nastavak kandidature Duncove.

Putinovi kritičari odmah će torpedirati kampanju protiv Duncove kao dokaz da nikome s istinskim opozicionim stavovima neće biti dozvoljeno da mu se suprotstavi na prvim predsjedničkim izborima otkako je započeo rat u Ukrajini. Oni to vide kao lažan proces sa samo jednim mogućim ishodom.

Kremlj tvrdi da će Putin pobijediti jer uživa istinsku podršku kompletnog društva, sa stopom odobravanja u anketama od oko 80 posto, prenosi Reuters.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.