open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Turske
Recep Tayyip Erdogan se oglasio nakon odgađanja utakmice Fenerbahče - Galatasaray
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan oglasio se povodom jučerašnjeg odgađanja utakmice Galatasaraya i Fenerbahcea.
30.12.2023. u 21:31
get url
text

VEZANI TEKST - Veliki skandal: Oglasili se Fudbalski savez Turske, Fenerbahče i Galatasaray

Poručio je kako se ne može dopustiti da se jučerašnji incident izvlači iz konteksta i koristi kao materijal za šou i provokaciju, javlja Anadolu.

Erdogan je govorio na programu dodjele nagrada "Necip Fazil" održanom u Kulturnom centru Ataturk u Istanbulu, a tom prilikom se osvrnuo i na jučerašnji incident, konkretnije odgađanje utakmice Superkupa između Fenerbahčea i Galatasaraya, koja je trebala biti odigrana u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije.

- Želimo da turski sport, posebno fudbal, bude u prvom planu po postignućima, a ne po raspravama. Iz bilo kojeg razloga, zloupotreba sporta u dnevnopolitičko prepucavanje je pogrešno i nema nikakve koristi za naš sport - rekao je Erdogan.

Podvukao je kako očekuje da svi klubovi istinski prihvate duh fair-playa, predstavljajući mir, solidarnost i saradnju u sportu.

- Nismo i nećemo oklijevali poduzeti svaki korak koji bude potreban - naglasio je Erdogan, te dodao:

- Ne možemo dopustiti da se jučerašnji incident izvlači iz konteksta i koristi kao materijal za šou i provokaciju.

Rukovodstva Fudbalskog saveza Turske te klubova Fenerbahčea i Galatasaraya zvanično su sinoć saopćila da je meč Superkupa, koji je trebao biti igran u saudijskom Rijadu, odložen zbog organizacijskih problema.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.