open-navfaktor-logo
search
Snajperisti na zgradama
Racije izraelskih snaga na okupiranoj Zapadnoj obali, ubijeno palestinsko dijete
Izraelska vojska izvela je raciju na grad Tubas na okupiranoj Zapadnoj obali.
04.03.2024. u 08:27
get url
text

Očevici su naveli da je specijalna jedinica vojske izvela raciju u gradu i postavila snajpere na zgrade. Navedeno je da su izraelske snage opkolile zgradu.

Izbio je sukob između Palestinaca i izraelskih vojnika. Vojnici su protiv Palestinaca koristili bojeve i gumene metke.

Izraelske snage također su jutros izvele raciju u izbjegličkom kampu Amari u blizini Ramallaha i ubile palestinsko dijete.

Palestinski dječak je ubijen, a nekoliko je povrijeđeno u ponedjeljak u pucnjavi izraelske vojske u gradu Ramallahu na okupiranoj Zapadnoj obali.

- Mustafa Abu Shalbak (16) ubijen je nakon što su ga okupacione snage upucale u vrat i grudi - saopćilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Dječak iz izbjegličkog kampa Qalandia sjeverno od Ramallaha povrijeđen je tokom sukoba s izraelskom vojskom u blizini izbjegličkog kampa Amari, a kasnije je podlegao povredama, rekli su svjedoci za agenciju Anadolija.

Svjedoci su također naveli da su još najmanje tri mlada Palestinca povrijeđena tokom sukoba.

- Izraelske snage izvršile su raciju u kamp Amari rano u ponedjeljak, zaplijenile vozilo i upale u nekoliko domova tokom sukoba sa desetinama Palestinaca - dodali su svjedoci.

Fotoreporter agencije Anadolija rekao je da je izraelski vojnik upucan u noge tokom sukoba s Palestincima u kampu Amari nakon čega su se snage povukle.

Od 7. oktobra 2023. godine, kada je izraelska vojska započela napad na Pojas Gaze, došlo je do porasta pritvora, racija i napada na Palestince na okupiranoj Zapadnoj obali i istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.