open-navfaktor-logo
search
Zbog penzije ili...
Pronađen mrtav u zamrzivaču sa ovjerenom izjavom da supruga nije kriva
Narednik Jeremy Hansen iz policijske stanice Tooele rekao je da su inspektori poslali sudski upit, te da čekaju detaljne informacije o finansijama ovog para
20.12.2019. u 08:24
get url
text

Kada je u novembru ove godine umrla Jeanne Souron-Mathers iz Tooelea u Uti, policija je  pronašla tijelo njenog supruga Paula u zamrzivaču u njihovoj kući.

Policija je pored Paula pronašla i njegovu ovjerenu izjavu, dokument na kojem piše da supruga nije odgovorna za njegovu smrt.

Kako piše CNN, smatra se da je Paul Mathers umro prije deset godina, a da postoji mogućnost da je supruga nakon njegove smrti nastavila primati njegovu vojnu penziju.

Narednik Jeremy Hansen iz policijske stanice Tooele rekao je da su inspektori poslali sudski upit, te da čekaju detaljne informacije o finansijama ovog para.

Policija smatra da je bolovao od neizlječive bolesti te da je prije smrti napisao izjavu da supruga nije odgovorna za njegovu smrt, te da ju je ovjerio u decembru 2008. godine.

- Istražitelji su pronašli notarku koja je ovjerila Mathersovu izjavu, ali je ona je rekla kako je nije ni pažljivo pročitala, nego je samo udarila pečat – kazao je Hansen.

Sedamdesetpetogodišnja Jeanne Souron-Mathers umrla je u novembru, kako se za sada pretpostavlja, prirodnom smrću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.