open-navfaktor-logo
search
MUP HNK
Profesor Dane Puljić preminuo u bolnici nakon što je pretučen u kafani?
Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražena je obdukcija tijela te su naložene sve neophodne radnje radi potpunog rasvjetljavanja ovog događaja
28.10.2019. u 17:56
get url
text

Dane Puljić (50), profesor u Srednjoj školi Stolac preminuo je jučer u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, nakon što je 8. oktobra pretučen u jednom kafiću u Stocu. Da je do tuče došlo, potvrđeno je za Faktor u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona. 

-Narušen je javni red i mir tučom i guranjem u jednom lokalnom kafiću u Stocu. U tuči je učestvovalo više osoba. Dobili su prekršajne naloge a D.P. je završio u bolnici, gdje je jučer preminuo kako smo obaviješteni- rekao je Ljudevit Marić, portparol MUP HNK.

Iz SKB-a Mostar tvrde da je Puljić cijelo vrijeme bio hospitaliziran na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, što samo po sebi govori da su u pitanju bile teške tjelesne povrede. Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražena je obdukcija tijela te su naložene sve neophodne radnje radi potpunog rasvjetljavanja ovog događaja. Mještani grada na Bregavi, uznemirila je vijest o smrti sugrađana, no oni s kojima smo imali priliku razgovarati. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.