open-navfaktor-logo
search
Saizvršilac
Pritvorena i kćerka ubijenog Dobojlije, terete je da je ocu sipala lijekove u piće kojim je omamljen
Policija je privela kćerku Dobojlije Saše Kulišića (46) koji je brutalno ubijen u utorak oko jedan sat poslije ponoći.
01.02.2024. u 10:00
get url
text

Ona se, kako navode sagovornici Nezavisnih, sumnjiči da je ocu u limunadu ili vodu sipala lijekove kojim je omamljen. Iz dobojske policije su, podsjetimo, jučer otkrili ovaj detalj, a istragom se došlo do toga da se za ovo sumnjiči kćerka ubijenog Dobojlije.

VEZANI TEKST - Osumnjičeni za brutalno ubistvo predati Tužilaštvu; Tamara Kulišić: Došla sam da vidim lice žene koja mi je ubila oca

- Zasad imamo informaciju da je na dan-dva prije, određena vrsta lijekova, ne znamo još tačno čega, sipana u vodu, limunadu, iz razloga da bi se što je više moguće oneosposobio i da ne bi mogao pružati otpor - rečeno je iz dobojske policije.

Policija je ranije uhapsila Kulišićevu suprugu Andreu Kajganić (33), koju terete da ga je izbola nožem, i Dražena Lazarevića (19), za koju je utvrđeno da joj je ljubavnik. On se tereti za saizvršilaštvo i pomaganje zločina.

Iz PU Doboj danas su saopćili da su policajci jučer uhapsili maloljetnu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je saizvršilac  teškog ubistva. Maloljetna osoba je, kako su dodali, još jučer predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju i njoj je Osnovni sud u Doboju odredio pritvor. Kako su potvrdili iz PU Doboj, riječ je o brutalnom ubistvu Saše Kulišića (46), koje je potreslo region.

Kulišićevo tijelo pronađeno je u šumi nedaleko od izletišta Preslica kod Doboja. Bio je nag, vezan za drvo, kanapom i selotejp trakom. Zločin je počinjen u utorak oko jedan sat iza ponoći, a policija je pronašla dokaze koji ukazuju da je sve bilo detaljno planirano.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.