open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo HNK
Pritvor za kradljivicu u Mostaru: Otključala sef u Konzumu i uzela novac, iz ladice u pekari odnijela 700 KM...
Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 8. septembra, određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec, prema osumnjičenoj Emiri O. (1994.), iz Zenice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila produljeno kazneno djelo krađa.
09.09.2023. u 14:56
get url
text

Emira O. se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od 11. februara 2023. godine do 2. septembra 2023. godine, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, počinila krivično djelo krađe, u tri pojedinačna slučaja, na različitim lokalitetima u Mostaru, navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva Mostar.

- Dana 11. februara 2023. godine, oko 18,40 sati, ušla je u trgovinu Konzum, na adresi Franjevačka 16b u Mostaru, ušla u prostor skladišta navedenog objekta, otključala sef i iz sefa otuđila i za sebe prisvojila novac u iznosu od 2.600 KM, dana 22. marta 2023. godine, oko 12,05 sati, ušla u pekaru Dan-noć, na adresi Put 29 HUD b.b. u Mostaru, vlasništvo V. K. i iz ladice otuđila novac u iznosu od oko 700 KM, dana 2. septembra 2023. godine, oko 21,40 sati, ušla u restoran Babilon, na adresi Tabhana b.b. u Mostaru, te u blizini toaleta, iz ženske torbe otuđila novčanik, vlasništvo S. Z., u kojem se nalazio novac u iznosu od 1.250 KM i 400 eura, te osobni dokumenti i bankovne kartice na ime S. Z., da bi novac zadržala za sebe, a po izlasku iz objekta novčanik bacila u kontejner - navodi se u saopćenju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenoj Emiri O. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenoj.

Emira O. je višestruka povratnica u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog kojih je i izdržavala kaznu zatvora.

Kantonalno tužilaštvo HNK, u suradnji sa PU Mostar, nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.