open-navfaktor-logo
search
Sebično i bezobzirno
Prekršila izolaciju, kupala se u bazenu, a onda je policajcu pukao film
Britanka (36) kojoj je u Sydneyu dijagnosticiran koronavirus morala je ostati u izolaciji, to je bila stroga naredba, međutim, njena sebičnost, samoživost i bezobrazluk su bili jači. Umjesto da se strogo pridržava uputa epidemiologa, ona je odletjela na otok Hamilton u Australiji.
19.03.2020. u 09:51
get url
text
Plivanje, bazen
Plivanje, bazen

Među lokalnim policajcima pročulo se da je Britanka stigla u resort, zavladala je panika među gostima pa se cijela situacija pretvorila u pravu potragu. Britanku su pronašli kako se brčka u bazenu nakon čega je nastao viralni video njena izvlačenja.

Nakon što je odlučila oglušiti se na višeminutno nagovaranje da izađe iz bazena, lokalni policajac odlučio je uzeti stvar u svoje ruke. Skinuo je odjeću sa sebe, skočio u bazen i zajedno s kolegom priveo Britanku. Ona je momentalno brodom prebačena u bolnicu u Mackay.

- Otok Hamilton prije svega želi istaknuti sigurnost i blagostanje svojih gostiju i osoblja što nam je prioritet broj jedan. Svakoga ko dolazi na otok podsjećamo da je dužan pridržavati se strogih vladinih odredbi i uputa zdravstvenih organizacija tokom ovih nesigurnih vremena - rekla je glasnogovornica otoka te potvrdila da je Britanka zaražena virusom.

U Australiji su trenutno potvrđena 452 slučaja oboljelih od koronavirusa od čega je petero ljudi preminulo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.