open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo
Predato ukupno 129 dokaza na suđenju Daliboru Mandiću za svirepo ubistvo mladića u Banjoj Luci
Tužilaštvo u Banjoj Luci predalo je danas sudu 129 materijalnih dokaza protiv Dalibora Mandića (37) optuženog za svirepo ubistvo Ariela Bogdanovića (28) koji je nasmrt izboden nožem u decembru prošle godine u Banjoj Luci.
31.08.2023. u 14:57
get url
text

VEZANI TEKST - Optuženi za svirepo ubistvo mladića bez žaljenja i kajanja, majka žrtve traži doživotni zatvor

Među materijalnim dokazima je i socijalna porodična anamneza optuženog, koju je, prema riječima tužioca Tanje Mrđe, uradio Centar za socijalni rad Bosanski Brod.

Ona je najavila još nekoliko dodatnih dokaza, među kojima je i saslušanje stručnjaka iz MUP-a Republike Srpske koji je uradio analitičku obradu podataka dobijenih od telekomunikacione kompanije i videosnimaka prikupljenih tokom istrage.

Mandić je optužen da je 2. decembra prošle godine oko 19.35 sati pratio Bogdanovića u namjeri da ga ubije. Dolaskom u blizinu studentskog centra "Kampus" ga je stigao i ubo nožem, nakon čega je žrtva počela da bježi. Međutim, Mandić ga stiže kod benzinske pumpe u naselju Borik gdje je Bogdanović pao i tu ga je, dok je mladić ležao, ubo još osam puta, a zatim pobjegao.

Iako motiv nije do kraja rasvijetljen, na jednom od prethodnih ročišta neuropsihijatar Mirko Nikolić je izjavio da je optuženi imao izraženu ljubomoru prema Arielu Bogdanoviću i doživljavao ga kao "nerješivu prijetnju za svoj život", a da se ovo ubistvo može pripisati zločinu iz strasti.

Optuženi i žrtva radili su zajedno u jednoj banjalučkoj IT firmi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.