open-navfaktor-logo
search
Detalji teškog ubistva
Poznat identitet svih aktera zločina u Doboju: Sjedili skupa kod "Cece" i čašćavali se, a onda...
Ćamil Omerović (28) iz Gračanice je ubijen u srijedu oko 23.07 u Ulici jug Bogdana, dok je Amar Mahmutagić (37) iz Doboj Istoka ranjen, a osumnjičen da je pucao je Semir Imamović (34) iz Tešnja.
26.10.2023. u 11:29
get url
text

VEZANI TEKST - Jedan muškarac ubijen, drugi ranjen nakon svađe zbog konobarice u Doboju

Na vanrednoj press konferenciji Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj, izjavio je da su prije ubistva vinovnici zajedno sjedili u kafiću "Ceca" u Doboju, međusobno se čašćavali, a rasprava je uslijedila zbog konobarice i završila pucnjavom.

- U tom momentu su bili jedini gosti u tom ugostiteljskom objektu. Prije samog teškog ubistva došlo je do rasprave i svađe unutar objekta između tih lica, da bi nakon kraće svađe izašli ispred, nastavili sa svađom gdje je u jednom momentu I. S. izvadio vatreno oružje koje je imao kod sebe, upotrijebio i lišio života jedno lice, a drugo lice ranio - izjavio je Radinković.

U kafić su oko 18 sati stigli stradali Ćamil i njegov prijatelj Amar, dok je Imamović stigao tri sata kasnije.

- Svađa je nastupila zbog prirode odnosa između zaposlene radnice spomenutog ugostiteljskog objekta i ova tri lica - naveo je Radinković, te dodao da je još nije poznato šta su konzumirali i u kojim količinama.

Ubijeni mladić je pogođen jednim hicem, kaže načelnik PU Doboj dok je njegov prijatelj ranjen sa tri hica.

- Jedan projektil ga je pogodio u predjelu natkoljenice, i dva u predjelu grudi, grudnog koša. Znači, jedan je prostrel, a s drugim se zadržalo zrno u tijelu, međutim on je van životne opasnosti - kazao je načelnik dobojske policije, prenose Nezavisne.

Djelo je okvalifikovano kao teško ubistvo.

- Izvršenim provjerama smatramo da je oružje nelegalno, tako da će ići krivično djelo nelegalno posjedovanje oružja - izjavio je Radinković.

Provjerama sa kolegama u Tešnju, navodi Radinković, utvrđeno je da je Imamović ranije osuđivan za tešku krađu, a prije dvadesetak dana je podignuta i optužnica za tešku tjelesnu povredu na području FBiH.

Prilikom upotrebe oružja jedno zrno je završilo na fasadi zgrade.

Izvor blizak istrazi rekao je za ATV da se Imamović i Omerović nisu poznavali odranije. 

Imamović je nakon pucnjave ostao ispred kafića, te se po dolasku policije mirno predao i nije pružao otpor. Prilikom hapšenja kod njega je pronađen pištolj, kojim je zločin najvjerovatnije počinjen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.