open-navfaktor-logo
search
Pretres kuće
Potvrdilo Tužilaštvo TK: Priveden otac dječaka koji je danas pucao u nastavnika u Lukavcu
Otac dječaka koji je danas pucao na nastavnika u Osonovnoj školi Lukavac Grad u Lukavcu je priveden, potvrdio je za Faktor Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona.
14.06.2023. u 17:47
get url
text

VEZANI TEKST - Oglasilo se Tužilaštvo TK: Istragu vode dva tužioca, dječak ispalio više hitaca, zadržan u PS Lukavac

Kako nam je kazao, otac je osumnjičen za krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika i za krivično djelo neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje.

- Istražitelji će obaviti kriminalističku obradu nakon čega će ovo lice biti predato u nadležnost Tužilaštva gdje će se poduzimati dalje radnje u odnosu na osumnjičenog - izjavio je Arnautović.

Dodao je kako po naredbi nadležnog suda i nalogu Tužilaštva policijski službenici MUP-a TK obavljaju pretres porodične kuće dječaka u Lukavcu.

Podsjetimo, bivši učenik ove škole, koji ima nepunih 14 godina, jutros je u prostorijama škole pucao iz pištolja i ranio pomoćnika direktora i nastavnik engleskog jezika Nedima Osmanovića koji je sa teškom i po život opasnom ustrelnom povredom u predjelu vrata hospitaliziran u UKC-u Tuzla gdje je i operisan. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.