open-navfaktor-logo
search
Bosanska Krupa
Potvrđena optužnica protiv instruktora i člana komisije: Uzeli novac od kandidata da bi položili vozački
Općinski sud u Bosanskoj Krupi potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Anite Agić, instruktora autoškole iz Cazina, i Edhema Hadžipašića, ispitivača Ispitne komisije Ministarstva obrazovanja USK, zbog krivičnog djela primanja dara ili drugog oblika koristi.
04.10.2023. u 19:23
get url
text
Ilustracija
Ilustracija

- Optuženoj se stavlja na teret da je 14. jula 2020. godine u Bosanskoj Krupi, u svojstvu instruktora autoškole, s ciljem da pribavi korist za kandidate autoškole S. M. i B. E. kako bi položili vozački ispit C1 kategorije, svjesna da ne smije protivzakonito posredovati u davanju dara službenoj osobi, a što je htjela, uzela novac u iznosu od 50 eura od kandidata B. E. i 100 KM od kandidata S. M. koji je prethodno i tražila od njih, te proslijedila optuženom Edhemu Hadžipašiću, ispitivaču Ispitne komisije Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, nakon čega je optuženi Hadžipašić omogućio kandidatima da polože vozački ispit C1 kategorije - saopćeno je danas iz Tužilaštva USK.

Dodaje se da rezultati posebnih istražnih radnji, istovjetni iskazi svjedoka, priznanje optužene i materijalni dokazi potvrđuju postojanje osnovane sumnje o izvršenju krivičnih djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.