open-navfaktor-logo
search
Državni sekretar
Pompeo muslimanima u SAD-u i svijetu čestitao Kurban-bajram
Američki državni sekretar Mike Pompeo uputio je čestitku muslimanima u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i širom svijeta povodom Kurban-bajrama, prenosi Anadolu Agency (AA).
31.07.2020. u 17:14
get url
text

- Upućujemo iskrene čestitke svim muslimanima u SAD-u i svijetu povodom praznika Kurban-bajrama - naveo je Pompeo u pisanom saopćenju.

Poručio je da ovaj praznik predstavlja vrijeme "milosrđa, velikodušnosti i prinošenja žrtve" kao i završetak hodočašća, odnosno hadža.

Podsjetio je da muslimani zbog pandemije koronavirusa ove godine nisu u mogućnosti da u velikom broju prisustvuju obredu hadža.

- Svjesni smo razočarenja koje su mnogi hodočasnici doživjeli ove godine, ali se nadamo da ćete imati priliku obaviti hodočašće u skorijoj budućnosti - kazao je američki državni sekretar.

Muslimani širom svijeta zbog globalne pandemije koronavirusa u posebnim uslovima dočekali su prvi dan Kurban-bajrama.U džamijama u zemljama širom svijeta vjernici koji su došli klanjati bajram-namaz poštovali su epidemiološke mjere koje su uvedene u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.