open-navfaktor-logo
search
Los Angeles
Policija ubila 14-godišnjakinju, pogodio je metak namijenjen osumnjičenom
Policijska uprava Los Angelesa objavila je snimke koji pokazuju događaje koji su doveli do smrti 14-godišnje djevojčice koju je prošle sedmice ubila policija koja je pucala na osumnjičenog.
29.12.2021. u 09:20
get url
text

VEZANI TEKST - Sumnja se na policajca: Djevojčica ubijena u garderobi prodavnice

Snimak prikazuje 24-godišnjeg osumnjičenika Daniela Elena-Lopeza kako sa svojim biciklom ulazi u trgovinu Burlington Coat Factory u sjevernom Hollywoodu i nosi majicu bez rukava i kratke pantalone. S biciklom se penje pokretnim stepenicama gore.

Nekoliko trenutaka kasnije, vraća se do pokretnih stepenica odjeven u raznobojnu jaknu i duge pantalone prije nego što je zamahnuo biciklom prema kupcima. Vidi se kako napada nekoliko mušterija.

Na snimci tjelesne kamere može se čuti kako policajac ispaljuje tri metka prema osumnjičenom, koji kasnije pada na tlo.Valentina Orellana-Peralta bila je u garderobi sa svojom majkom kada je metak usmjeren na osumnjičenika prošao kroz zid. Valentina je ubijena prostrjelnom ranom u prsa.

Policija je pozvana na mjesto događaja nakon brojnih dojava o napadu smrtonosnim oružjem i mogućoj pucnjavi u trgovini. Jedan poziv je od zaposlenika trgovine koji kaže operateru da postoji "neprijateljski raspoloženi kupac u mojoj trgovini koji napada kupce" i "razbija stvari".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.