open-navfaktor-logo
search
Detalji akcije
Policija o raciji u kampu u Blažuju: Pronađena droga i palice, uhapšen Alžirac
Sarajevska policija saopćila je jutros detalje pretresa Privremenog prihvatnog  centra "Blažuj" u ulici Kamenolom, općina Ilidža. 
08.02.2024. u 08:59
get url
text

Kako su naveli iz Uprave policje MUP-a KS, akcija "Blažuj III" provedena je pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i uz naredbu Općinskog suda u Sarajevu.

- Akcija je izvedena s ciljem pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta koji mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika Centra ili potiču iz izvršenja krivičnog djela. Pretresom je obuhvaćeno ukupno 496 osoba - naveli su iz MUP-a KS.

{$galerijaFotografija}

Tokom provođenja ove akcije uhapšen je A. J. rođen 1998. godine u Alžiru, a zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

- Kod njega je pronađena jedna PVC kesa sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - navode iz policije.

Također, prilikom pretresa objekta, pronađena je torbica u kojoj se nalazilo 38 paketića sa materijom koja asocira na marihuanu, kao i drvene palice i drugi slični predmeti koji mogu ugroziti sigurnost korisnika i uposlenika Centra, odnosno biti iskorišteni za nanošenje tjelesnih povreda, naveli su iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.