open-navfaktor-logo
search
Tragedija u Italiji
Pet željezničkih radnika poginulo kada ih je udario voz krećući se 160 kilometara na sat
Pet željezničkih radnika poginulo je nakon što ih je udario voz u blizini stanice u Italiji.
31.08.2023. u 10:31
get url
text
Željeznička nesreća u Italiji
Željeznička nesreća u Italiji

Radnici, starosti između 22 i 52 godine, mijenjali su dio šina. Radili su na liniji između Torina i Milana kada je prazan putnički voz prošao kroz stanicu Brandizzo briznom od 160 kilometara na sat, prenio je jutros BBC.

Gradonačelnik Paolo Bodoni rekao je italijanskim medijima da je istraga u toku.

Tu su bila još dvojica radnika koja su nepovrijeđena, ali su prebačeni u bolnicu na opservaciju. Mašinovođi je pružena pomoć na licu mjesta zbog šoka, a kasnije je poslan kući. Očekuje se da će kasnije biti ispitan o nesreći.

Željeznička nesreća u Italiji

(FOTO: RAI News)

Italijanski izvještaji navode da su radnici mijenjali oko deset metara kolosijeka kada je prazan voz s desetak vagona velikom brzinom prošao kroz stanicu Brandizzo.

Italijanski RAI News navodi da su identificirani poginuli radnici, te su naveli da se radi o: Michael Zanera, 34, iz Vercellija; Giuseppe Sorvillo, 43, iz Brandizza; Saverio Giuseppe Lombardo, 52, iz Vercellija; Giuseppe Aversa, 49, iz Chivassa; Kevin Laganà, 22 godine iz Vercellija.

Svi su bili radnici kompanije Sigifer iz Borgo Vercellija, u oblasti Vercelli i u vrijeme nesreće su trebali početi mijenjati neke šine. Voz koji je prolazio pored perona 1 udario ih je, usmrtivši ih na licu mjesta, piše RAI.

Nadalje navodi da tužilaštvo pokušava rekonstruirati tok događaja iz snimaka koje su snimile kamere za videonadzor ove stanice i da očekuje da će uspjeti doći do važnih detalja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.