open-navfaktor-logo
search
Akcija "Sigma"
"Pao" još jedan diler na Ilidži: FUP uhapsio 29-godišnjaka, nađena veća količina spida i "trave"
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, na području Ilidže uhapsili 29-godišnjeg V. D. zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.
01.02.2024. u 16:12
get url
text

Kako su naveli iz FUP-a, u operativnoj akciji "Sigma" pripadnici te policijske agencije su, po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pretresli kuću na području općine Ilidža, te je tom prilikom pronađena veća količina opojne droge amfetamin (spid) i kanabis, kao i sredstva za pakovanje i vage za precizno vaganje.

{$galerijaFotografija}

-  Slobode je lišeno jedno lice inicijala V. D. (1994), a sumnjiči se da je na području Kantona Sarajevo, tokom 2023. godine, neovlašteno nabavljalo i posjedovalo opojnu drogu koju je u kući, koju koristi i gdje boravi, pripremalo i pakovalo radi daljnjeg stavljanja u promet trećim licima. Prilikom pretresa pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom - naveli su iz FUP-a.

Osumnjičeni je priveden na krim-obradu , a o njegovom daljem statusu odlučivat će nadležno Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, dodaje se u saopćenju iz ove policijske agencije.

sigma, droga (3).jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.