open-navfaktor-logo
search
Govorio o ubijenoj djeci
Palestinski premijer se rasplakao tokom sastanka kabineta
Palestinski premijer Mohammed Shtayyeh rasplakao se tokom sastanka kabineta palestinskih vlasti dok je prepričavao priču o majci čija su djeca zatrpana ispod ruševina u Gazi.
07.11.2023. u 09:00
get url
text

Izraelska vojska već mjesec žestoko bombarduje Gazu, ubijajući civile, djecu, žene, stare i nemoćne.

- Djeca pišu imena na svoja tijela kako bi se tijela mogla identificirati. Majka troje djece koja su pokopana ispod ruševina poručuje svojoj djeci: "Dajte da vas vidim, makar i u snu" - opisao je Shtayyeh i briznuo u plač.

- Izraelski ministar baštine nije bio zadovoljan s 10.000 mrtvih, više od 25.000 ranjenih i milion raseljenih. Želio je vidjeti Hirošimu u Gazi. Želio je vidjeti genocid izvršen nuklearnom bombom koju Izrael posjeduje. Krvoločna osoba želi ubiti radi ubijanja - nastavio je.

On je kazao da Međunarodni krivični sud sada mora izdati nalog za hapšenje kriminalaca kao korak predostrožnosti kako bi se zaustavila mašinerija za ubijanje.

- Pozdravljam zemlje koje će podnijeti zahtjeve sudu za procesuiranje kriminalaca. Od savjesnih osoba i zagovornika ljudskih vrijednosti traži se brzo djelovanje kako bi se zaustavila agresija koja je Pojas Gaze pretvorila u pojas krvi - poručio je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.