open-navfaktor-logo
search
Dogodilo se u Glasgowu
"Oteo" ga električni auto: Vozač doživio horor za volanom, na kraju se zabio u policijski kombi
Brian Morrison iz Glasgowa u Škotskoj prošle je nedjelje proživio pravu dramu.
06.10.2023. u 08:44
get url
text

Dok se vraćao kući s posla, njegov potpuno novi, električni model MG ZS "zaglavio" se pri brzini od 50 km/h.

U razgovoru za BBC, Brian je rekao da se dogodio "katastrofalan kvar" i da je potpuno izgubio kontrolu nad brzinom automobila.

- Shvatio sam da nešto nije uredu kada sam stigao do kružnog toka i pokušao usporiti, ali auto se odbijao zaustaviti. Kada sam prošao kružni tok, agonija se nastavila. Možda vam 50 km/h ne zvuči puno, ali kada nemate kontrolu nad brzinom i potpuno ste zaglavljeni unutra, to je zastrašujuće - rekao je Brian koji je u panici prvo nazvao svoju suprugu kako bi joj objasnio situaciju.

Supruga mu je rekla da nazove policiju.

- Auto je samo vozio, nisam mogao ništa učiniti. Kada sam nazvao policiju, nisu imali pojma kako da zaustavim vozilo jer im je ovo bila prva takva situacija - priča Brian.

Ubrzo nakon poziva, stigla su tri policijska vozila koja su se pozicionirala ispred njegovog automobila.

- Policija me u vožnji pitala jesam li dobro, a ja sam samo vikao "Ne, nisam, ne mogu stati". Rekli su mi da im bacim ključ kroz prozor, a zatim sam pokušao nasilno ugasiti motor. Nažalost, ništa nije moglo zaustaviti automobil - ispričao je Brian.

Nakon nekoliko kilometara, Morrison se kontrolirano zabio u parkirani policijski kombi.

Osiguravajuća kuća navela je da istražuju cijeli incident, a britanski zastupnik marke MG još se nije oglasio u vezi s ovim slučajem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.