open-navfaktor-logo
search
Saopćila policija
Osumnjičeni za ubistvo četiri žene u Americi pronađen mrtav
Osumnjičeni za ubistvo četiri osobe u Tennesseeju u Sjedinjenim Američkim Državama preminuo je nakon što ga je pogodio hitac dok je bježao, saopćila je policija, dodajući da je riječ o ubistvima u kontekstu porodičnog nasilja.
19.11.2023. u 15:02
get url
text

Policajci su pronašli Mavisa Christiana Jr. (52) u njegovom automobilu tokom potrage nakon pucnjave na tri lokacije u Memphisu u kojoj su poginule tri žene i jedna tinejdžerka, a još jedna tinejdžerka je teško ranjena.

 VEZANI TEKST - Niz pucnjava u Americi: Muškarac ubio četiri žene, policija za njim traga

Službenici policijske uprave u Memphisu odgovorili su na dojavu o pucnjavi u subotu uvečer. Policija je na licu mjesta pronašla ženu sa očiglednom ranom od vatrenog oružja i konstatovala njenu smrt.

Istražitelji su utvrdili da su se dogodile još dvije povezane pucnjave sa smrtnim ishodom, javlja Radio Slobodna Evropa.

U Field Lark Driveu ubijene su jedna žena i 13-godišnja djevojčica, a 15-godišnja djevojčica je teško ranjena. Još jedna žena pronađena je ubijena na ulici Vorington, rekao je policajac iz Memphisa Christopher Williams.

Policija je vjerovala da je Mavis Christian Jr. odgovoran za sve tri pucnjave i započela je potragu u kojoj su učestvovale lokalne, državne i savezne agencije za sprovođenje zakona.

Za svaku pucnjavu se vjeruje da je riječ o nasilju u porodici, saopćila je policija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.