open-navfaktor-logo
search
Jutros od 6 sati
Oko 300 policajaca upalo u migrantski centar Blažuj, u toku racija
Pripadnici SIPA-e, u saradnji sa Graničnom policijom, Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela, MUP-om Kantona Sarajevo, te Službom za poslove sa strancima i OSA-om BiH, pod nadzorom tužilaštava BiH i KS, rano jutros započeli su združenu kriminalističko-taktičku radnju - raciju na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj.
23.10.2023. u 09:15
get url
text

{$galerijaFotografija}

Akcija je započela jutros oko 6 sati.

U raciji je angažovano oko 300 policajaca iz spomenutih policijskih agencija, saopćila je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

- Provodi se operativno taktička radnja racija šireg lokaliteta Centra, kojom je izvršeno privremeno ograničenje slobode kretanja unutar Centra, te pregled lica, stvari i prostorija u cilju pronalaska lica koja tu nelegalno borave kao i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika, i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika Centra - saopćeno je iz te policijske agencije.

Također, dodaje se u saopćenju, cilj akcije je i identifikacija organizatora krivičnih djela organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata i krivičnog djela krijumčerenje ljudi, kao i drugih krivičnih djela.

- Više informacija po okončanju aktivnosti - kazali su iz SIPA-e.

_DSC2454.JPG
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.