open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Oglasila se policija: Detalji nesreće na Skenderiji u kojoj su povrijeđene dvije maloljetnice
U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u Sarajevu u blizini Mosta Suade i Olge, 52-godišnji motociklista udario je motorom dvije pješakinje, od kojih je 15-godišnjakinja teže povrijeđena i zadržana na daljem liječenju, a 16-godišnjakinja nakon ukazivanja ljekarske pomoći puštena na kućno liječenje. 
13.11.2022. u 12:28
get url
text

VEZANI TEKST - Sarajevo: Teži udes na Skenderiji, dvije osobe prevezene na KUM

O ovoj nesreći oglasio se i MUP Kantona Sarajevo. 

- Sinoć oko 18:30 sati, na kolovozu raskrsnice ulice Zagrebačka - Terezija - Most Suade i Olge u sarajevskoj općini Centar dogodila se saobraćajna nesreća. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješakinja, 2007. i 2006. godište od strane motocikla, marke "kawasaki", registarskih oznaka OAL-WM 109, kojim je upravljao vlasnik-vozač M. M., rođen 1970. godine u Njemačkoj. U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja rođena 2007. godine, kojoj je ljekarska pomoć ukazana u KUM-u KCUS-a, a potom na Klinici za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržana na daljem liječenju, i pješakinja rođena 2006. godine, kojoj je ljekarska pomoć ukazana u KUM-u KCUS-a, potom na Klinici za ortopediju i traumatologiju, nakon čega je otpuštena na kućno lijedenju.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izdao usmenu naredbu, da se na mjestu događaja izvrši uviđaj od uviđajne ekipe MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja - navodi se u saopćenju MUP-a KS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.