open-navfaktor-logo
search
Održano izvlačenje
Određeni parovi Prve lige RS-a: Velež i Željezničar domaćini, Leotar sezonu otvara kao gost
Danas su izvučeni takmičarski brojevi klubova Prve lige Republike Srpske u fudbalu za sezonu 2023/2024. Prvi dio prvenstva počinje 12. augusta i završava se 26. novembra.
10.07.2023. u 14:54
get url
text

Od 18 klubova, na današnjem žrijebu nisu bili predstavnici tri prvoligaša: Slavije (Istočno Sarajevo), Modriče i Leotara (Trebinje). U ime Saveza prisutne je pozdravio Dejan Lukendić, generalni sekretar i poželeo im uspješnu sezonu i takmičenje, a potom je Vladan Simeunović, predsjednik Takmičarske komisije FSRS, obavijestio predstavnike prvoligaša o izmjenama i dopunama na Prijedloge za takmičenje i o novitetima za predstojeću sezonu.

Žrijeb je imao poludirigovani karakter jer je FK Laktaši tražio da bude domaćin u prva dva kola, a tražili su i Radnik (Bijeljina), Velež (Nevesinje), Famos (Istočna Ilidža), Radnik (Bijeljina) i Željezničar (Banjaluka) da budu domaćini u prvom kolu, a Modriča da startuje u prvenstvu sa gostujućeg terena. Osim toga, Famos i Slavija su tražili da se razdvoje u žrijebu, kako ne bi bili domaćini u istom kolu. Svi klubovi su bili zadovoljni njihovim zahtjevima.

Klubovi su izvukli sljedeće takmičarske brojeve: 1. Laktaši, 2. BSK (Banjaluka), 3. Famos (Istočna Ilidža), 4. Omarska, 5. Sutjeska (Foča), 6. Željezničar (Banjaluka), 7. Radnik (Bijeljina), 8. Ljubić (Prnjavor), 9. Velež (Nevesinje), 10. Romanija (Pale), 11. Rudar Prijedor, 12. Slavija (Istočno Sarajevo), 13. Modriča, 14. Kozara (Gradiška), 15. Borac (Kozarska Dubica), 16. Drina (Zvornik), 17. Leotar (Trebinje), 18. Sloboda (Mrkonjić Grad).

Izvlačenju je prisustvovao i Goran Đukić, stručni saradnik za sportska pitanja Fudbalskog saveza Republike Srpske. Ovom prilikom klubovima je podijeljeno pet "selektiranih" lopti.

Raspored jesenjeg dijela Prve lige Republike Srpske, sezona 2023/24.

1. kolo (12. august)

Laktaši – Sloboda 

BSK - Leotar

Famos – Drina (Z)

Omarska - Borac (KD)

Sutjeska - Kozara

Željezničar - Modriča 

Radnik - Slavija

Ljubić - Rudar Prijedor

Velež - Romanija

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.