open-navfaktor-logo
search
Sud BiH
Određen pritvor Bojanu Cvijetiću i drugima uhapšenim u akciji "Transporter"
Sud BiH donio je jučer rješenje u predmetu Bojan Cvijetić i drugi kojim je prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH te je prema osumnjičenima: Bojanu Cvijetiću, Aleksandaru Nikoliću, Saši Rađeviću, Mladenu Milovanoviću, Ivanu Juriću i Draganu Kresojeviću odredio mjeru pritvora.
19.11.2021. u 15:41
get url
text

Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, tj. od 16.11.2021. do 16.12.2021. godine, ili do nove odluke Suda.

VEZANI TEKST - U akciji "Transporter" pronađeno 303 kilograma skanka, oduzeta i skupocjena auta

- Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačke a), b) i c) Zakona o krivičnom postupku BiH u odnosu na sve osumnjičene odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti ili sakriti dokaze, te utjecati na svjedoke i zbog bojazni da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo. Bojan Cvijetić, Aleksandar Nikolić, Saša Rađević, Mladen Milovanović, Ivan Jurić i Dragan Kresojević osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. i 3. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH), u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ BiH - saopćeno je iz Suda BiH. 

Svi su uhapšeni u velikoj akciji MUP-a RS-a kodnog naziva "Transporter". Pronađeno je i oduzeto 303 kg opojne droge skank, a privremeno je oduzeto više skupocjenih automobila.

Aktivnosti su realizovane po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u realizaciji su učestvovali i Uprava krim - policije, Specijalna antiteroristička jedinica, Žandarmerija, PU Banja Luka, Prijedor, Bosanska Gradiška i Istočno Sarajevo. Naredbama su bile obuhvaćene i osobe i objekti na području Federacije BiH, gdje su u aktivnostima učestvovali i pripadnici SIPA-e i MUP-ova Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.