open-navfaktor-logo
search
Određen pritvor
Novi detalji brutalnog zločina u Doboju: Maloljetnica osumnjičena da je s majkom i njenim ljubavnikom ubila svog oca
Maloljetna kćerka Saše Kulišića osumnjičena je za teško ubistvo i određeno joj je pritvor u trajanju od 30 dana, potvrđeno je iz Osnovnog suda u Doboju.
01.02.2024. u 18:52
get url
text

VEZANI TEKST - Pritvorena i kćerka ubijenog Dobojlije, terete je da je ocu sipala lijekove u piće kojim je omamljen

- Osnov za određivanje pritvora sadržan je u odredbi člana 197. tačka B Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske (bojazan od ometanja krivičnog postupka utjecajem na svjedoke ili uništavanjem ili skrivanjem dokaza) - navode u Osnovnom sudu u Doboju.

Dodaju da je osumnjičenoj maloljetnici određen staralac, kao i nadležna osoba ispred Centra za socijalni rad.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju za ATV su rekli da im je policija zbog teškog ubistva Saše Kulišića dostavila izvještaj protiv tri osobe i to A.K. (34), D.L. (19) i maloljetnice, rođene 2009. godine.

- U odnosu na osumnjičeno maloljetno lice, a na prijedlog tužilaštva Osnovni sud u Doboju je 31. januara odredio jednomjesečni pritvor. Za druga dva osumnjičena lica tužilaštvo će nakon ispitivanja i obrade istih uputiti prijedlog za određivanje pritvora nadležnom Okružnom sudu u Doboju - rekla je sekretar OJT Doboj Slobodanka Lukić.

Ronilački timovi i danas pretražuju reku Spreču, u potrazi za oružjem kojim je ubijen Saša Kulišić (46). čije tijelo je pronađeno 30. januara u šumi u blizini izletišta Preslica kraj Doboja.

VEZANI TEKST - Osumnjičeni za brutalno ubistvo predati Tužilaštvu; Tamara Kulišić: Došla sam da vidim lice žene koja mi je ubila oca

Kako je ranije saopćeno iz policije, Saša je ubijen ubodima oštrim predmetom, koje još nije pronađeno.

Vjeruje se da je Saši supruga Andrea Kajganić nanijela tri uboda ispod rebara, dok su mu ruke i noge bile vezane, a oči i usta prekriveni ljepljivom trakom.

Nakon pronalaska tijela policija je privela tri osobe, suprugu Andreu, njenu i Sašinu maloljetnu kćerku, kao i Dražena Lazarevića (19), koji je, kako se vjeruje, sa Andreom bio u ljubavnoj vezi.

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da su Sašu Andrea i Dražen napali u porodičnoj kući Kulišića u Doboju tokom noći dok je ležao u krevetu. Tu su ga vezali, stavili mu ljepljivu traku preko očiju i usta, a potom su ga strpali u gepek i odvezli u šumu, gdje je ubijen.

Kćerka je privedena jer je, kako se sumnja, pomagala u ubistvu. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je kćerka Saši u piće stavljala lijekove koji su ga omamljivali.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.