open-navfaktor-logo
search
Kolike su šanse
Njujorčanin izvukao dobitak od 10 miliona dolara, i to godinu nakon što je osvojio 10 miliona dolara na lutriji
Šanse za dobitak na lutriji su jako male, a pogotovo da se to desi istoj osobi dva puta.
09.12.2023. u 12:34
get url
text
Dva puta osvojio deset miliona dolara
Dva puta osvojio deset miliona dolara

A to se desilo jednom Njujorčaninu.

Wayne Murray je nedavno na igri scratch-off osvojio ogromnih deset miliona dolara. Dobitak je izvukao nešto više od godinu otkako je na lutriji "zaradio" također deset miliona dolara, prenosi Unilad.

Murray iz Bruklina primio je jednokratnu isplatu od 6.122.400 dolara kao dio svog nedavnog dobitka, nakon zakonskih odbitaka.

Govoreći o svom posljednjem dobitku, Murray je za New York Post rekao kako zapravo ne želi da diže pometnju uprkos tome što je ušao u historiju tako što je dobio na lutriji u dva odvojena navrata.

- Neki od nas jednostavno vole da budu diskretni. Ja samo želim da budem diskretan, to je sve - rekao je.

Zanimljivo je da su oba dobitna tiketa kupljena u istoj prodavnici, na benzinskoj pumpi, a svaki je koštao po 30 dolara.

Službenik Hassan Nabil rekao je da je Murray redovna mušterija i kaže da se nije nimalo promijenio, te nastavlja igrati lutrije jer uživa u njima.

- On je super običan momak. Veoma je prijateljski nastrojen prema lokalnom stanovništvu. Mogao se odseliti nakon što je pobijedio prvi put, ali je ostao pri svom. Novac mijenja mnoge ljude, ali on ne pokazuje tako nešto - dodao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.