open-navfaktor-logo
search
Troje ima povrede
Nakon zaustavljanja BMW-a mladić i djevojka fizički napali policajce
Policija iz Tešnja uhapsila je 23-godišnjeg T. E. i dvije godine mlađu L. F. zbog sprečavanja službene osobe u vršenju službene radnje, odnosno fizičkog napada na dvojicu pripadnika Policijske stanice Tešanj.
04.12.2023. u 11:08
get url
text

Prema informaciji iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, sinoć u 18.40 sati, u mjestu Bukva u općini Tešanj, policajci su zaustavili i kontrolisali vozilo BMW u kojem se nalazio spomenuti dvojac.

Tom prilikom je utvrđeno da se na automobilu nalaze dvije različite nepripadajuće tablice, a potom su uvidom u kaznenu evidenciju utvrdili da vozač ima neplaćenih kazni u visini od 2.950 KM.

Zbog utvrđenih nepravilnosti policajci su pokušali uhapsiti T. E., koji je tom prilikom pružio aktivan otpor upotrebom fizičke snage, kao i L. F., koja je bila sa njim u društvu.

- Tom prilikom su policijski službenici S. A. i H. Dž., kao i L. F. zadobili lakše tjelesne povrede, koje su konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Tešanj. T. E. i L. F. lišeni su slobode i zadržani u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj. Vozilo BMW je privremeno oduzeto i deponovano na parking prostor Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca - naveli su iz MUP-a ZDK.

Dodaju kako će sve potrebne mjere i radnje na dokumentovanju ovog krivičnog djela nastaviti istražitelji Policijske stanice Tešanj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.